آموزش و مشاوره روابط عمومی دکتر عادل میرشاهی

آموزش و مشاوره روابط عمومی دکتر عادل میرشاهی

مدرسه روابط عمومی آماده برگزاری دوره های تخصصی و مشاوره در زمینه روابط عمومی هوش مصنوعی، روابط عمومی نوین، روابط عمومی آنلاین، رسانه های اجتماعی، سئو پی آر، تبلیغات، ارتباطات و امور فرهنگی است لطفا با شماره همراه: 09331178144 تماس حاصل فرمایید.
آموزش و مشاوره روابط عمومی دکتر عادل میرشاهی

آموزش و مشاوره روابط عمومی دکتر عادل میرشاهی

مدرسه روابط عمومی آماده برگزاری دوره های تخصصی و مشاوره در زمینه روابط عمومی هوش مصنوعی، روابط عمومی نوین، روابط عمومی آنلاین، رسانه های اجتماعی، سئو پی آر، تبلیغات، ارتباطات و امور فرهنگی است لطفا با شماره همراه: 09331178144 تماس حاصل فرمایید.

معرفی کتاب روابط عمومی اینترنتی- نوشته دکتر عادل میرشاهی

مصاحبه گر: ریم فطوم

«مدرسه روابط عمومی»- اینترنت این معجزه توسعه یافته در هزاره سوم، امروز بیش از پیش جهان پیرامون ما را متحول کرده است. این تحول در تمام بخش های جامعه امروز ما را درگیر کرده است. یکی از این بخش ها روابط عمومی است که در این مصاحبه به نزد دکتر عادل میرشاهی رفتیم تا قدری بر داده های خودمان در خصوص این تغییرات در عرصه روابط عمومی بیافزاییم.

دکتر میرشاهی فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات – گرایش روابط عمومی از دانشگاه علامه طباطبایی است و در مقطع ارشد و دکترا در رشته های مطلاعات فرهنگی و رسانه و مدیریت کسب و کار دانش آموخته شده است. دو کتاب روابط عمومی اینترنتی و استانداردهای روابط عمومی (جلد دوم) در تالیفات وی وجود دارد. وی همچنین برنده دو جایزه کتاب سال روابط عمومی و ستاره علمی جوان روابط عمومی کشور شده است. 


- آقای دکتر به نظرتان روابط عمومی در کشور ما در چند سال گذشته چه تغییری کرده است؟

کشور ما در چند سال اخیر شرایطی را سپری کرده که در آن روابط عمومی ناگذیر از تغییر بوده است. ایران در این چند سال آماج حملات رسانه ای از سوی رسانه های غربی و صهیونیستی بوده است و این امر می طلبیده که در فضای اینترنت قوی تر عمل کنیم. مشکلات ناشی از تحریم ها در عرصه داخلی، معیشت مردم را به مخاطره انداخته و این موضوع نیز نیازمند تنویر افکار عمومی در فضای رسانه ای داخلی بوده است. توسعه اینترنت و بیماری کرونا نیز مزید بر علت شده و باعث ایجاد تغییر از فضای تئوری روابط عمومی اینترنتی به فضای عملی روابط عمومی اینترنتی شده است. در نتیجه اکنون ما بسیار قوی تر از گذشته شده ایم.


- در این فضای تغییر یافته حضرتعالی کتابی تحت عنوان روابط عمومی اینترنتی نوشته اید، می توانید بفرمایید که این کتاب از چه می گوید؟

کتاب روابط عمومی اینترنتی، یک نوآوری بود. تا پیش از این در عرصه روابط عمومی سخن از معرفی ابزارها در  فضای مجازی بود اما در این کتاب به چگونگی تولید محتوا پرداخته شد. 


- آیا تولید محتوای امروز با تولید محتوای دیروز متفاوت است؟

بله. امروز متون شما را بر خلاف گذشته از طریق اینترنت پیدا می کنند. گوگل کار را برای مخاطبان آسان کرده است. بنابراین برای نوشتن و تولید محتوا علاوه بر مخاطب، شما باید برای گوگل هم بنویسید. 


- آیا شما در مورد نوعی مهندسی محتوا سخن می گویید؟

بله. منطق گوگل ریاضی است. گوگل کلمات را می شمارد، بنابراین در تولید محتوا همه چیز باید حساب شده باشد. کتاب روابط عمومی اینترنتی (نخستین کتاب سئو پی آر در ایران) به همین موضوع می پردازد و می گوید که شما چطور می توانید محتوا را مهندسی کنید. 


- شما از واژه SEOPR استفاده کردید. آیا می توانید در مورد این واژه بیشتر سخن بگویید؟

این واژه داستانی طولانی دارد. وقتی شما سایتی را راه اندازی می کنید، اولین موضوعی که بعد از راه اندازی فکر می کنید، بازدید است. شما به دنبال بازدید کننده ای مرتبط هستید که پیام شما را دریافت کند. بنابراین شما به گوگل فکر می کنید. گوگل چه سایت هایی را اول نشان می دهد؟ پاسخ به این سوال در SEO یا Search Engine Optimization (بهینه سازی برای موتورهای جستجو) نهفته است. این علم به ما یاد می دهد که چطور سایتمان را برای موتورهای جستجو و به ویژه گوگل بهینه سازی کنیم. اما این علم غالبا به حوزه IT تعلق دارد. شما باید از کد نویسی و پلاگین ها و لینک سازی بدانید. اینها مفاهیمی هستند که برای روزنامه نگاران و روابط عمومی ها نامانوس بودند. اما بعد از پیشرفت های الگوریتم گوگل، بحث محتوا در ادبیات جهانی روابط عمومی اهمیت یافت به گونه ای که در انجمن بین المللی روابط عمومی امریکا این بحث مطرح شد که امروز باید حوزه سئو و روابط عمومی در کنار یکدیگر کار کنند. در واقع جامعه جهانی روابط عمومی به این نتیجه رسید که بدون توجه به مداخلات حوزه IT نمی تواند به تنهایی کاری از پیش ببرد و حوزه IT نیز به این نتیجه رسید که محتوا بدون شک پادشاه است و برای موفقیت سایت باید محتوا به درستی تولید شود. بنابراین ترکیب SEOPR به مجموعه دانش و مهارت هایی اختصاص می یابد که به شما اجازه می دهد در اینترنت دیده شوید.


- از زمان نوشته شدن این کتاب چند سالی می گذرد. آیا تغییری در این چند ساله در این حوزه اتفاق افتاده است که نیاز به ویرایش جدید آن باشد؟

این کتاب بر مبنای فرض تغییر مداوم در عرصه روابط عمومی و اینترنت نوشته شده است. بنابراین شاید در بخش ابزارها ما تغییراتی را داشته ایم اما ماهیت کتاب مثل روز اولش جوان و درست است. 


- کتاب دیگر شما استانداردهای روابط عمومی (جلد دوم) است. آیا در این کتاب هم موضوع سئو پی آر است؟

رویکرد جدید روابط عمومی اینترنتی یا سئو پی آر، استانداردهایی را برای روابط عمومی ایجاد می کند. کتاب استانداردهای روابط عمومی در این بخش به کارگزاران روابط عمومی یک نقشه راه بسیار دقیق از حداقل های مورد نیاز برای طی طریق در عرصه روابط عمومی اینترنتی را می دهد. بنابراین این کتاب تکمله ای بر کتاب روابط عمومی اینترنتی به حساب می آید.

- آیا کتاب روابط عمومی اینترنتی مخاطب دیگری نیز به جز روابط عمومی ها دارد؟

این کتاب برای روابط عمومی ها نوشته شده است. اما روابط عمومی نسخه ای است که برای هر کسب و کاری پیچیده شده است. بنابراین هر کسی که می خواهد کسب و کاری راه بیاندازد بی نیاز به این کتاب نیست. به ویژه بازاریابان محتوایی و کسانی که قصد دارند فروش اینترنتی خود را تقویت کنند می توانند ایده های خوبی از این کتاب دریافت کنند.


- آیا آنچه در کتاب شما مطرح شده است، نمونه خارجی دارد؟

کتاب روابط عمومی اینترنتی در زمره نخستین آثار در این باب در حوزه روابط عمومی جهان است. این کتاب ابتدا به زبان انگلیسی تالیف و سپس توسط خود بنده ترجمه شد. اما بعد از این کتاب، در ادبیات جهانی کتاب های زیادی در باب روابط عمومی و سئو نوشته شده است.


- در نهایت آیا توصیه ای در باب ورود به عرصه روابط عمومی اینترنتی دارید؟

برخی چیزها در حیطه قدرت فرد نیست. این یکی از این موارد است. روابط عمومی امروز در معرض اینترنت قرار گرفته و باید آن به عنوان یک امر مسلم بپذیرد. اگر چنین نکند، محکوم به زوال است؛ هم زوال خودش و هم زوال سازمان. بنابراین توصیه بنده این است که اولا سعی کنید خودتان را با منابع جدید به روز نمایید. زبان انگلیسی را جدی بگیرید. دانش امروز به زبان انگلیسی در دسترس ما نیز قرار دارد و باید این نعمت را قدر دانست. باید خودمان را برای ورود به عرصه جامعه دانایی قرن بیست و یکم آماده کنیم. این همه چیزی است که نیاز است انجام دهیم.


نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد